Άρθρα-Συνεντεύξεις

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!
Γυναίκες.Δύσκολα πλάσματα αλλά και πολύ γοητευτικά σύμφωνα με άλλους.Τι πραγματικά όμως θέλει μία γυναίκα από έναν άντρα;Τι είναι αυτό που την προσελκύει σε έναν άντρα;Είναι όντως τόσο δύσκολο να καταλάβεις τον εσωτερικό κόσμο μίας γυναίκας ή μήπως πρέπει να βρεις το κουμπί της;Κατά την άποψή μου, δεν είμαστε τόσο δύσκολες, εσείς μας κάνετε να φαινόμαστε έτσι.Όλα είναι θέμα δικής σας σωστής αντιμετώπισης!
1.Γίνε δυναμικός
Όσο ανεξάρτητη και δυναμική να θέλει να είναι μία γυναίκα, πάντα θα θέλει το “λιμάνι” της να νιώσει την ασφάλεια της.Καμία γυναίκα δεν θέλει δίπλα της έναν άντρα που να μην ξέρει να την προστατεύσει, να μην ξέρει να την υπερασπιστεί. Όλες οι γυναίκες έχουμε ανάγκη από έναν άντρα δίπλα της που να μπορεί να στηριχθεί σε μία δύσκολη στιγμή.
2.Μάθε να συζητάς
Συζήτηση.Ναι, είναι ότι πιο σημαντικό έχει ανακαλυφθεί στην ανθρώπινη κοινωνία.Τα προβλήματα των ανθρώπων λύνονται με την ανταλλαγή απόψεων.Η συζήτηση αποτελεί βασικό συστατικό μίας σχέσης.Και όταν λέω συζήτηση δεν εννοώ γενικότητες, αλλά συγκεκριμένα για το πως νιώθει ο άλλος, τι σκέφτεται, τι προβληματισμούς έχει, τι τον απασχολεί.Η σχέση “τρέφεται” από την συζήτηση και των δύο.Μην περιμένεις ο άλλος να εκτιμήσει το ότι δεν τον εμπιστεύεσαι να του πεις τα προβλήματά σου.Η δικαιολογία “είμαι κλειστός χαρακτήρας και δεν μιλάω πολύ” δεν έχει θέση σε μία σχέση που έχει σοβαρό σκοπό.
3.Μην βάζεις τον εγωισμό σου πάνω απ’όλα
Το να προτάσεις τον εαυτό σου και το εγώ σου σε μία σχέση είναι λάθος.Προσπάθησε να ακούσεις τον σύντροφό σου.Να κατανοήσεις τις ανασφάλειες του και τυχόν προβλήματα που έχει.Μην σκέφτεσαι εγωιστικά και δεν ακούς τον άλλον.Μην επιτρέψεις τον εγωισμό σου να μπει ανάμεσά σας.Άκουσε, νιώσε, μπες στην ψυχολογία του συντρόφου σου.Προσπάθησε να καταλάβεις για ποιον λόγο είναι έτσι και να βρεις λύση.Μην προσπαθείς να τον κατηγορήσεις.Αν τον αγαπάς πραγματικά, άσε τους εγωισμούς στην άκρη και προσπάθησε.
4.Μην είσαι “πλαστελίνη” στα χέρια του άλλου
Αν η κοπέλα σου ήθελε έναν άνθρωπο χωρίς χαρακτήρα και προσωπικότητα, δεν θα διάλεγε προφανώς εσένα αλλά ένα κατοικίδιο!Έχει εσένα δίπλα της, γιατί θέλει να έχεις άποψη.Να εκφράζεις την άποψή σου, ακόμα και αν αυτή είναι αντίθετη.Άλλωστε, αυτή δεν είναι η αρχή της συζήτησης;Η ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων.Κανένας δεν θέλει δίπλα του έναν άνθρωπο που θα συμφωνεί διαρκώς σε όλα, γίνεται βαρετό στη διάρκεια του χρόνου.Πες την άποψή σου, στήριξέ την, μπορεί να κερδίσεις την εκτίμηση έτσι.
5.Σκέψου πριν κάνεις το οτιδήποτε
Πολλοί άνθρωποι είναι παρορμητικοί.Κάνουν πράγματα για τα οποία ίσως ποτέ να μην σκέφτηκαν τις επιπτώσεις. Πρωτού να κάνεις το οτιδήποτε αναρωτήσου για τις πράξεις σου, αν πρέπει να τις κάνεις ή όχι.Μπορεί στην αρχή να το θεωρείς ανούσιο να χάνεις τόσο χρόνο, στην συνέχεια όμως θα μάθεις να σκέφτεσαι τα θετικά και τα αρνητικά μίας κίνησής σου.
6.Κέρδισε τον σεβασμό της
Ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι κάτι που δεν γίνεται να αποκτηθούν από την μία μέρα στην άλλη.Πρέπει να παλέψεις εσωτερικά και όχι μόνο για αυτό.Αν εσύ σέβεσαι τον εαυτό σου και τον εκτιμάς, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό θα δείξεις και στους άλλους.Αν είσαι ανασφαλής και αβέβαιος για το “είναι” σου, μην περιμένεις και προσδοκείς από τους άλλους να σε σεβαστούν.Όλα ξεκινάνε από μέσα μας.Αν πιστεύεις πραγματικά ότι αξίζεις σεβασμού, διεκδίκησε τον, μην αφήσεις κανέναν να σου φερθεί άσχημα.Άλλα πρόσεχε : Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα για τον χαρακτήρα σου λειτουργούν αρνητικά. “Μείνε” σταθερός στις απόψεις σου και θα διεκδικήσεις τον σεβασμό.
7.Γίνε ρομαντικός
Όλοι περνάμε από φάσεις ρουτίνας.Στο χέρι σου είναι να μπορέσεις να την απομακρύνεις με τις κατάλληλες κινήσεις.Αν χάσεις την ρομαντικότητά σου, θα χάσεις και την κοπέλα σου.Μια σχέση στηρίζεται στον ρομαντισμό.
8.Άκουσε τα προβλήματα της με σεβασμό
Ποτέ μην θεωρήσεις ανοησίες αυτά που σου λέει μία γυναίκα.Πάντα να ακούς τα προβλήματα της και να της συμπαραστέκεσαι.Ποτέ μην της πεις ότι δεν βρίσκεις νόημα στα προβλήματα της.Προσπάθησε να καταλάβεις πως νιώθει.Μην την περιφρονήσεις ποτέ.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ

Βελτιώστε την ψυχολογία στην συντροφική σας σχέση.Συμπληρώστε το παρακάτω ερωτηματολόγιο:

thumbnail

Μολονότι η αγάπη είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια σχέση συντροφικότητας, συχνά έχουμε δυσκολία να συνειδητοποιήσουμε τους τρόπους που χρησιμοποιούμε για να εκφράσουμε την αγάπη μας απέναντι στον/στην σύντροφό μας, και αν αυτό που, τελικά, εμείς εισπράττουμε ως αγάπη από τον/την σύντροφό μας  ικανοποιεί, και σε ποιο βαθμό, τις δικές μας ανάγκες από την σχέση μας.

Επειδή τα παραπάνω είναι «θολά» και αξεκαθάριστα μέσα μας, συνήθως αναβάλουμε να τα συζητήσουμε με τον/ την σύντροφό μας, με αποτέλεσμα:

α) να μένουμε μπερδεμένοι/ες για το τι θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε στη σχέση μας,
β) η επικοινωνία με τον/την σύντροφό μας να περιορίζεται, και η σχέση μας να μένει στάσιμη, ή σταδιακά να χειροτερεύει.

Το ερωτηματολόγιο που αναφέρεται στις εκδηλώσεις της αγάπης μέσα σε μια συντροφική σχέση σας δίνει την ευκαιρία να εντοπίσετε και να «διαπραγματευτείτε» με τον/ την σύντροφό σας τις πιο σημαντικές ανάγκες, συναισθήματα & συμπεριφορές που μπορεί να εκφράζονται στη σχέση του ζευγαριού.

Αφού το συμπληρώσετε, τόσο εσείς όσο και ο/η σύντροφό σας, μπορείτε συζητώντας τις απαντήσεις σας μεταξύ σας , να δείτε κατά πόσο οι ανάγκες σας για αγάπη και συντροφικότητα ταιριάζουν, σε ποιο βαθμό διαφέρουν, και πόσο τελικά αξίζει να μάθετε να τις επικοινωνείτε συχνότερα ο ένας στον άλλον…!

https://docs.google.com/forms/d/1kjSPYhW19fIhml3xrOMIDgyAsWykU6hDzzvv2WctvBI/viewform#start=openform

 

ΆΝΤΡΕΣ ΕΝΑΝΤΊΩΝ ΓΥΝΑΙΚΏΝ

Από τον καιρό ακόμα των πρωτόπλαστων, του Αδάμ και της Εύας, ήταν φανερό ότι μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες στη συνύπαρξη κάθε ζευγαριού θα ήταν η μεταξύ τους επικοινωνία. Λες και γυναίκες και άντρες δημιουργηθήκαν με τόσο διαφορετικά υλικά που καθιστούν την αρμονική ανάμεσα τους σχέση σχεδόν αδύνατη.  Γυναίκες και άντρες διαχρονικά, σε όλες τις εποχές, σε όλες τις ιστορικές περιόδους μοιάζουν με αντίπαλους μονομάχους που βρίσκονται σε πολεμική αρένα. Ακόμα και σήμερα, όπου η  λεγόμενη ισότητα των δύο φύλων έχει επιτευχθεί, γυναίκες και άντρες εξακολουθούν να βρίσκονται σε μια διαρκή ένταση.

Βασικές διαφορές των δύο φύλων

 

Γυναίκες

 • Προτιμούν την ισοτιμία
 • Μεγαλύτερη ικανότητα αποστήθισης
 • Προσανατολίζονται σε πρόσωπα και σχέσεις (υπηρεσίες)
 • Στο σεξ προτιμούν πρώτα το πλησίασμα και μετά την ερωτική πράξη
 • Στα προβλήματα έχουν ανάγκη για συζήτηση και κατανόηση
 • Τάση για αυτοκριτική
 • Κάνουν έμμεση κριτική για να μη μειώσουν τον άλλο
 • Δεν καυχιούνται για επιδόσεις
 • Θέτουν πιο πολλές ερωτήσεις και ψάχνουν για συμβουλές
 • Προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις ισότιμα με αποτέλεσμα οι άντρες να νομίζουν ότι δεν ξέρουν τι θέλουν
 • Χρησιμοποιούν την γλώσσα για να δημιουργήσουν σχέση
 • Έμφαση στην έκφραση την αρμονία και την φροντίδα

 

 Άντρες

 

 • Σκληρός ανταγωνισμός για την 1η θέση
 • Μεγαλύτερη ικανότητα προσανατολισμού
 • Προσανατολίζονται σε αντικείμενα και στόχους  (παραγωγή)
 • Στο σεξ προτιμούν πρώτα την πράξη και μετά το πλησίασμα
 • Στα πρόβλημα έχουν ανάγκη για απομόνωση και εξεύρεση λύσης
 • Εκφράζουν την διαφορετική τους άποψη
 • Μειώνουν τους άλλους με παιχνιδιάρικο
 • Δεν δείχνουν αδυναμία
 • Δεν αναλαμβάνουν το φταίξιμο τους
 • Τα ξέρουν όλα
 • Παίρνουν αποφάσεις ιεραρχικά
 • Αναλαμβάνουν να προτείνουν λύσεις
 • Χρησιμοποιούν την γλώσσα για να τοποθετηθούν
 • Έμφαση στην ανεξαρτησία και την δικαιοσύνη

Γυναίκες και άντρες φαίνεται ότι διαφέρουν σε αρκετά σημεία. Φυσικά οι διαφορές αυτές προκύπτουν και από βιολογικούς παράγοντες (εγκέφαλος, ορμόνες κτλ) αλλά και από κοινωνικούς (παραδοσιακός ρόλος των φύλων, ανατροφή, οικογενειακές ιστορίες κτλ). Ανεξάρτητα όμως από πού προέρχονται το σημαντικό είναι ότι οι διαφορές υπάρχουν, είναι εδώ και μας επηρεάζουν. Μπορεί λοιπόν, άντρες και γυναίκες, να ζουν την ίδια στιγμή και να αντιλαμβάνονται όμως τελείως διαφορετικά πράματα, να νιώθουν και να εκφράζονται με ακατανόητο ο ένας για τον άλλο τρόπο. Δυστυχώς, αρκετές από τις διαφωνίες και τους καυγάδες που ταλαιπωρούν τα περισσότερα ζευγάρια προκύπτουν από αυτές τις διαφορές.

 

 

 

 

 

 

 

Στο παρακάτω άρθρο η Αφροδίτη 25 χρονών μας αφηγείται την ιστορία που στιγμάτισε τη ζωή της.Μέσα απ’τη δική της εμπειρία είδαμε τους κινδύνους που κρύβει η ζωή,μάθαμε να αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις και τρόπους για να τις αποφύγουμε.Παρόλο που το γεγονός αυτό στιγμάτισε τη ψυχή της κατάφερε να επουλώσει τις πληγές της και να δώσει στους νέους αλλά και στους γονείς ένα ηθικό δίδαγμα.Τέλος, είναι βασικό οι γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους και να συζητούν μαζί τους για  ότι τους απασχολεί ώστε να μην τα απωθούν και τα οδηγούν σε επικίνδυνες διαδρομές.

https://storify.com/irene03/story

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s