Μαγειρική

Τούρτα παγωτό με oreo

tourta pagoto me mpiskota oreo

Τι χρειαζόμαστε:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

  • 2 1/2 συσκ.μπισκότο oreo με γέμιση σοκολάτας (τριμμένο)
  • 6 κ.σ βούτυρο ή μαργαρίνη (λιωμένη)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ

  • 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ (στην κατάψυξη για μισή ώρα)
  • 1 συσκευασία οreo
  • 1 συσκευασία mini oreo
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα
 Πώς το κάνουμε:
  1. Για το παγωτό, παίρνουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και την λιωνουμε σε ενα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Οταν λιώσει την βγάζουμε απο την φωτιά για να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε την σαντυγί για 6-7 λεπτά δυνατά να αφρατέψει, να γινει κρέμα.
  3. Βγάζουμε το ζαχαρούχο γάλα απο την κατάψυξη και το χτυπάμε σε ένα μπόλ να γίνει και αυτό μια αραιή κρέμα, προσοχη γιατί θα σας διπλασιαστή με το χτύπημα.
  4. Μόλις ετοιμαστεί η σαντυγί ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και το χτυπημένο εβαπορέ. Τα αφίνουμε να χτυπηθούν ολα μαζι για αλλα 3-4 λεπτά.
  5. Για τη βαση, σε ενα μπόλ ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο και το βούτυρο ή την μαργανίνη και τα ανακατεύουμε να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
  6. Παίρνουμε ενα τσέρκι ή μία φόρμα δαχτυλίδι και το ρίχνουμε μέσα, το απλωνουμε καλα στη βάση να μην εχει κενά.
  7. Πρίν ρίξουμε το μίγμα του παγωτού μέσα στην φόρμα μας βάζουμε λιγα mini oreo μεσα στο μπόλ και τα ανακατεύουμε.
  8. Ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα στην φόρμα και βάζουμε μερικά ακόμα mini oreo απο πάνω και το βαζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
  9. Όταν ειναι έτοιμο το παγωτό, λιώνουμε την κουβερτούρα και την απλώνουμε καλα πάνω στο παγωτο.
  10. Ανοίγουμε στην μέση μερικά απο τα μπισκότα που μας περίσσεψαν και διακοσμούμε την τούτρα στα πλαινά της και με μερικά ολοκληρα στην επιφάνεια της.

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Μπορούμε εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φρούτα, κουβερτουρα σε σταγονες, σιροπι ή ο,τι αρέσει σε εμας.

Φράουλα: τέσσερις πρωτότυπες πανεύκολες συνταγές για να τις απολαύσεις

Είναι ένα λαχταριστό και νόστιμο φρούτο που το βρίσκεις στην αγορά όλο το χρόνο. Χρησιμοποιείται για γλυκά, μαρμελάδες, κομπόστες αλλά μπορείς να το απολαύσεις και ως νωπό φρούτο.

Τώρα που μπήκε η άνοιξη ο οργανισμός έχει ανάγκη από ακόμα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αν θέλεις ένα θρεπτικό και δροσιστικό επιδόρπιο, εκμεταλλεύσου τις φράουλες με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους.

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

 

Φράουλες
Σοκολάτα υγείας

 

fraoules sfinakia-1

 

•    Σφηνάκια φράουλας. Κόψε το καπάκι της φράουλας και αφαίρεσε λίγο από το εσωτερικό της. Γέμισε τη φράουλα με λιωμένη σοκολάτα και άφησε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

 

•    Καλαμάκια ή αλλιώς σουβλάκια φράουλας. Κόψε το κοτσάνι της φράουλας και πέρασε μια μια σε ένα καλαμάκι. Έπειτα ρίξε από πάνω λιωμένη σοκολάτα και βάλε το δίσκο στο ψυγείο.

 

•    Μπουκίτσες φράουλας. Μπορείς να το κάνεις με δύο τρόπους. Είτε να βουτήξεις τον πάτο της φράουλας σε σοκολάτα και να καλύψεις μέχρι τη μέση το φρούτο είτε να κόψεις το κοτσανάκι και να βουτήξεις το πάνω μέρος σε λιωμένη σοκολάτα. Αφήνεις στο ψυγείο να κρυώσουν.

 

Τσουρέκι νηστίσιμο γεμιστό με σοκολάτα

Υπέροχο νηστίσιμο τσουρέκι για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το Πάσχα!

Υλικά συνταγής (για ένα μεγάλο τσουρέκι):

 

1 κύβο (40 γραμμ.) νωπή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
¼ φλ. χλιαρό νερό
2/3 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φρ. χυμό πορτοκαλιού
½ φλ. φυτικό μαγειρικό λίπος
1 κ.γλ. μαχλέπι
½ κ.γλ. μαστίχα
4 ½ φλ. αλεύρι 70% για τσουρέκι
Για τη γέμιση:
Τριμμένη σοκολάτα
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γλ. κανέλα

 

Εκτέλεση:
Για να πιάσουμε την μαγιά:

Θρυμματίζουμε την νωπή μαγιά σε μπωλάκι. Την ταΐζουμε με ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. Διαλύουμε με κουταλάκι.

Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά, να κάνει φυσαλίδες στην επιφάνεια, λιώνουμε το φυτικό μαγειρικό λίπος και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη, το φυτικό μαγειρικό λίπος, τον χυμό, το μαχλέπι, την μαστίχα και την ενεργοποιημένη μαγιά. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 5’ δυνατά. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και αφράτη και βουτυράτη.

Την βάζουμε σε μπωλ. Την σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να σταθεί και να τριπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα και 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Την ξεφουσκώνουμε. Την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο 40Χ15 και πασπαλίζουμε γέμιση. Την κάνουμε ρολό και το στρίβουμε. Φτιάχνουμε και τα άλλα 2 φυτίλια. Τα πλέκουμε. Φυλακίζουμε τις ενώσεις από κάτω, στις άκρες. Το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το σκεπάζουμε και το αφήνουμε, καλύτερα μέσα στον φούρνο, να μην ξεραίνεται, για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ο C για 35’ περίπου, να ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με λίγο φυτικό μαγειρικό λίπος να γυαλίζει ή το βουτάμε σε κουβερτούρα.

 

tsoureki

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s